...mert a nyitottság számít

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Gyúrt rétes

Nyomtatás

Hozzávalók:

  • 30 dkg réteslisztGyúrt rétes
  • késhegynyi só
  • 1 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 csapott evőkanál margarin
  • 8 dkg margarin, 1 evőkanál sima liszt a rántáshoz
  • Tejföl vagy olvasztott vaj a  rudak megkenéséhez a sütés előtt.

Töltelék:

pl: kb. 2-2,5kg alma meghámozva, lereszelve. Cukrozzuk ízlés szerint. Kb 1 kávéskanál őrölt fahéjjal pikánsabbá tehetjük. Ha levet eresztett, csavarjuk ki. (A maradék léről majd máshol)

Az elkészítés módja:

Az összetevőket gyúrjuk össze. Ha túl laza, keverjünk még hozzá réteslisztet. Készítsünk a margarinból és lisztből rántást, majd kenjük meg vele a kinyújtott tésztát. Csavarjuk fel, majd hagyjuk 1 órát a hűtőben pihenni.

A rudat vágjuk 6 részre. Nyújtsuk ki vékonyra a tésztát, kenjük meg olvasztott margarinnal, majd szórjuk meg zsemlemorzsával. Tegyük rá a tölteléket, és óvatosan csavarjuk fel. Tegyük tepsibe sorban egymás mellé. kenjük meg tejföllel, vagy olvasztott vajjal. Melegítsük elő a sütőt (légkeveréses) 200 fokra, aztán süssük ki. Akkor jó, ha aranybarnára sül. Ez nálam kb. 30-40 perc.

 

 



 
Hirdetés